top of page

Fördelarna med Kvalitetskontroll för Städare i ett Städföretag


Kvalitetskontroll utgör en grundsten för excellens inom vilken bransch som helst, och inom området för professionella städtjänster är inget undantag. För den enskilda städaren är detta ett bra sätt att påvisa sin insats och med stolthet visa upp sitt resultat. Professionellt kvalitetsarbete innebär att omfamna och implementera kvalitetskontrollåtgärder en mängd fördelar som inte bara förbättrar ens egna professionella tillväxt, utan även bidrar till det övergripande framgången för organisationen samt skapar mervärde för kunden.


1. Högklassig Professionalism

Implementering av kvalitetskontrollprocedurer visar ett engagemang för professionalism och konsekvent tjänsteleverans. Städare som håller sig till dessa åtgärder visar på tillförlitlighet och engagemang, vilket bidrar till företagets rykte för excellens. När städare konsekvent producerar högkvalitativa resultat, erkänner klienter och kollegor deras hängivenhet till sitt yrke.



2. Förhöjd Kundnöjdhet​ Kvalitetskontroll säkerställer att varje städuppgift utförs enligt högsta standard, vilket leder till konsekvent nöjda klienter. Nöjda kunder är mer benägna att regelbundet begära tjänsterna från samma städare, vilket främjar långsiktiga relationer. Denna återkommande affärsverksamhet ökar inte bara städarens inkomst, utan bidrar också till en positiv arbetsmiljö.


3. Personlig Utveckling

Kvalitetskontroll uppmuntrar städare att kontinuerligt förbättra sina färdigheter och tekniker. När de söker sätt att tillhandahålla mer effektiva och effektiva städlösningar, förbättrar de sin kompetens och blir värdefulla tillgångar för företaget. Engagemanget för personlig tillväxt kan leda till möjligheter till avancemang inom företaget och städbranschen.




4. Självförtroende och Ansvar

Städare som deltar i kvalitetskontrollprocesser får förtroende för sina förmågor. De känner sig bemyndigade att ta ansvar för sitt arbete, med vetskap om att de följer etablerade standarder. Detta förtroende överförs till en mer positiv inställning till sitt arbete, vilket leder till ökad jobbtillfredsställelse.


5. Effektiv Tidsstyrning

Implementering av kvalitetskontrollprocedurer innefattar ofta standardiserade checklistor och processer. Städare som följer dessa riktlinjer blir mer effektiva i sitt arbete och hanterar sin tid på ett effektivt sätt. Denna ökade effektivitet gör att de kan ta på sig ytterligare uppgifter, vilket potentiellt kan leda till högre intäkter.

6. Långsiktig Anställningstrygghet När städare konsekvent tillhandahåller högkvalitativa tjänster och bidrar till företagets rykte, säkrar de sin position inom företaget. Deras hängivenhet till kvalitet gör dem oumbärliga teammedlemmar och ökar deras anställningstrygghet även på en konkurrensutsatt marknad.


Slutsatsen är att kvalitetskontroll inte bara är en uppsättning procedurer; det är en väg till ett hållbart arbetssätt för städare. Genom att omfamna kvalitetskontrollåtgärder kan enskilda städare dra nytta av förbättrade färdigheter, ökad jobbtillfredsställelse och möjligheter till karriärutveckling, samtidigt som de bidrar till företagets övergripande framgång och bygger ett långvarigt rykte för excellens.



Förbättrad kvalitetskontroll med hjälp av datadriven teknik: För att våra kunder skall få en bra service och en god kvalitet i sina tjänster är det en självklarhet att skapa regelverk och system för att hantera kvalitet. För att få en effektiv kvalitetssäkring krävs ett systematiserat kvalitetsarbete och mätmetoder. Genom att digitalisering förenklas och automatisera dessa processer vilket skapar tid till andra värdeskapande insatser. För olika processer och olika uppdrag krävs olika typer av kvalitetsmetoder och checklistor. Tillsammans tar vi fram en långsiktig kvalitetsplan för löpande uppföljning av tjänsterna. Denna plan skall bidra till att skapa en dialog för att upprätthålla och utveckla en god servicekvalitet och ekonomi. Ett system för hur aktiviteter/insatser/avvikelser/felanmälan skall bedrivas och hur tjänster skall kvalitetssäkras. Kontinuerlig uppföljning är ett måste för en väl fungerande serviceorganisation. Risken är annars stor att servicekvaliteten sjunker. Kvalitetsarbetet görs i det dagliga arbetet genom egenkontroll och förbättringsåtgärder såväl som kontinuerliga kontroller av kvalitetsansvarig och tillsammans med kund.

Behovet styr vilka metoder och checklistor som skall användas.

Nedan är några av de metoder som finns i Avista:



ATP mätning


Egen rondering/checklista


Tidmätning per rum eller avdelning



Logistik och tidstjuvar



Kundenkät


Hygienobservationer


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page